fbpx

Over mij

Ik ben Arjan Heijmans. Toen ik nog jong was, had ik nog geen idee wat ik later wilde gaan doen. Wat ik wel wist, is wat ik niet wilde: het autoschadebedrijf van mijn ouders overnemen. En je raad al waar ik terecht gekomen ben: juist. Uiteindelijk ben ik na mijn studie, via eerst een andere baan, alsnog in het familiebedrijf gaan werken, wat ik enkele jaren later overgenomen heb. Binnen het bedrijf heb ik veel geleerd, mooie uitdagingen gehad en werkte samen met een fantastisch team. Toch wist ik dat dit niet hetgene was, waar mijn hart sneller van ging kloppen.

Doordat ik mezelf meer wilde ontwikkelen, ben ik een NLP opleiding gaan doen, de NLP Practitioner. Hier leerde ik veel over mezelf, de patronen die ik volgde en vooral waar ik wel en niet gelukkig van werd. Een jaar later heb ik de NLP Master Practitioner gevolgd, waar ik nog meer leerde over hoe je als mens in de wereld staat en hoe je beperkende overtuigingen opbouwt en weer om kunt buigen naar iets positiefs. Het werd me steeds duidelijker dat mijn levensmissie niet is, om het wagenpark van Nederland deukvrij te houden en ook niet om het bedrijf van mijn ouders voort te zetten. Wat het wel was, wist ik nog niet precies, maar het moest wel iets te maken hebben met NLP.

Uiteindelijk heb ik het bedrijf verkocht. Hiermee viel zo’n last van mijn schouder, dat mijn missie ineens duidelijk werd:

“ik wil mensen inspireren en motiveren om te kiezen voor datgene waar hun hart sneller van gaat kloppen”.

Dit doe ik door middel van trainingen geven en coaching. Grotendeels als trainer en coach bij Enforce, (high-end training en coaching) en deels als NLP trainer.

 

Ik heb een eigen bedrijf, veel hobby’s en een geweldig gezin. Vorig jaar had ik toch het idee ‘stil te staan’. Tijdens mijn schooltijd heb ik altijd goed en makkelijk kunnen leren en ik wilde daar eigenlijk toch weer wat mee doen. Gewoon een taal leren vond ik niet zo nuttig. Een goede vriend van me, raadde me een NLP training aan. Na een kennismakingssessie was ik gelijk verkocht en ik meldde me aan voor de practitioner NLP training. Dit is zeg maar het eerste niveau.

Naast NLP werd er ook een dag aan Hypnose en een dag aan Time Line Therapy besteedt.

Tijdens de trainingen leer je hoe het brein werkt, in combinatie met je onbewustzijn en technieken om stemmingen, positief te beïnvloeden. Om dit te leren, oefen je dit samen met je medestudenten, waardoor je dus eigenlijk met je eigen belemmeringen en emoties aan de slag gaat. Zodoende wordt het dus naast een training ook een soort zelftherapie .

Ik heb een hele fijne jeugd gehad en het ontbeerde me aan niets. Mijn ouders zijn nog allebei in leven, zijn nog getrouwd en ook mijn naasten heb ik nog bij me. Tijdens de NLP opleiding kwam ik erachter, dat ik, ondanks dit fantastische leven, toch ook bepaalde gewoonten heb opgebouwd, die mij soms weerhouden om de dingen te doen die ik eigenlijk wil doen. Met NLP leerde ik deze gewoonten te verbeteren.

Om hier nog meer van te weten te komen, ben ik na de Practitioner training, doorgegaan  met de Master training. Dit is het tweede en gelijk hoogste niveau. Daarmee heb ik voldoende kennis opgebouwd om ook jou te kunnen helpen! En dat is wat ik graag zou willen: mensen helpen om hun angsten te overwinnen, om van hun belemmeringen af te komen en zodoende het leven te kunnen leven, wat ze eigenlijk zouden willen leven. Want uiteindelijk ontbreekt het nooit aan de middelen, alleen aan de juiste stemming.