fbpx

Become your own

Enkele jaren geleden leerde ik een man kennen. Al snel ontstond er een hechte vriendschap. Want naast dat we in dezelfde levensfase zaten. Deelden we ook dezelfde passie voor sport. Vooral in fitness en hardlopen motiveerden we elkaar enorm. Samen met hem, liep ik mijn eerste obstacle run. Ik was super enthousiast over de sfeer die er hing bij het evenement. Het is uitdagend, maar ontspannen tegelijk. Je wint er niets mee en toch heb je het idee een geweldige prestatie te hebben behaald. Er zijn mannen en vrouwen, jong en oud, dik en dun en allemaal duiken ze ineens zonder gene de modder in en twijfelen niet om elkaar de obstakels over te helpen; geweldig!

We deden er dat jaar nog een paar, allemaal in de afstandenrange van 12 – 14 km. Het jaar erop, wilden we een stapje hoger en deden een run van 18 km. Op hetzelfde parcours liepen ook de marathondeelnemers. Wij waren aan het zwoegen om de 18 km te volbrengen, terwijl zij gewoon 42 km deden, mét dezelfde obstakels als wij, maar dan meerdere keren! Wij zeiden tegen elkaar: wat een helden! We volbrachten deze 18 km en later datzelfde jaar deden we nog een run van 19km. Na deze 2 runs wilde ik graag weer een stapje hoger, weer iets meer uitdaging. Maar de enige trap hoger was de marathon! “dat zou toch wel gaaf zijn als wij de marathon zouden doen?!” dacht ik bij mijzelf.

 En na deze gedachte kreeg ik het natuurlijk niet meer uit mijn hoofd. Ik appte mijn maat, om zijn mening hierover te polsen en hij reageerde direct: “Let’s do it!”.

Het doel was gezet en de training konden beginnen. Ongeveer 4 maanden hebben we getraind, strategieën aangepast en nog meer getraind.

Voor de grote dag had ik t-shirts laten maken met achterop de tekst: “become your own hero”. Dit met het idee dat wij gingen doen, wat naar ons eigen zeggen, helden doen.

 Maar toen de grote dag aanbrak en ik achter mijn maat liep en een goed beeld had op de tekst, raakte het me enorm. “become your own hero”, “word je eigen held”, is dat niet waar het uiteindelijk om draait in het leven? We hebben allemaal onze helden en dat is heel goed. Een held inspireert ons, helpt ons door te zetten op momenten dat we het zwaar hebben. Maar we leven allemaal ons eigen leven, schrijven ons eigen verhaal. Is het dan niet mooi, dat wanneer we onze laatste adem uitblazen, we terug kunnen kijken en ons kunnen realiseren dat we de held van ons eigen verhaal zijn geweest?

Share on facebook
Facebook

Vond je mijn verhaal leuk? Deel hem voor me op facebook

Gratis gouden tip

Iedereen kan wel eens een zetje in de juiste richting gebruiken. Vooral tijdens de feestdagen hebben sommige mensen het net iets meer nodig dan andere
Daarom hebben wij, voor jou, gratis tip die je gaan helpen om vandaag al een stap in de goede richting te maken. Vul hieronder jouw mailadres in en ontvang een voorproefje op jouw nieuwe levenstijl.
Wacht niet langer en durf doelen te stellen…